Relatietherapie

Relatietherapie Leeuwarden

Verdieping in de relatie

Verdieping is verbinding en broodnodig om een gezonde en boeiende relatie te hebben. Bij teveel oppervlakkigheid in de relatie ontstaat sleur en verwijdering van elkaar. Praten over ontevreden gevoelens wordt over het algemeen als moeilijk ervaren en niemand voelt zich echt op zijn gemak bij een conflict. Maar als een gesprek het middel is waarmee je de relatie opbouwt, moet er iets gedaan worden om dit aan te gaan ondanks de weerstanden.
Het is niet altijd gemakkelijk het beste te doen in plaats van het aangenaamste. Dit dilemma, weten wat juist is en er toch moeite mee hebben krijgt alle aandacht in de therapie. Soms kom je er achter dat je misschien wel hebt te veranderen, dat kan echter alleen als dit is wat je zelf ook wilt. Een relatie verandert als we inzien wat nodig is voor het opbouwen van een relatie en bereid zijn onder ogen te zien welke hindernissen in de weg staan. In een evenwichtige relatie moet je kunnen vragen, ontvangen, geven en weigeren, als dit ontbreekt zal de relatie lijden.

Deze vragen helpen je om zaken die niet zo snel voor de hand liggen te bespreken.

A) Is er iets wat je mist of waar naar je verlangt in je relatie?
B) Voel je je regelmatig gelukkig? waarom wel en waarom niet?
3) Wat wil je in de toekomst samen doen of bereiken?
4) Ben je tevreden met ons seksleven?
5) Wat zijn de mooiste kanten van onze relatie?

Rust en tevredenheid.

Rust en tevredenheid.

Wanneer de relatietherapie wordt gestart dient de aandacht gericht te zijn op samen. Voor dit proces is  wel geduld en inzet vereist. Het is erg helend om onder begeleiding elkaars pijn en kwetsing te kunnen ervaren en begrijpen, want als je begrepen wordt in je onderliggende pijn ontstaat er rust en tevredenheid. En daar waar mensen elkaar begrijpen gaat de liefde weer stromen.

Probeer te vergeven

Begrip, geduld en vergeving

In relatie therapie wordt terug gegaan naar de onderliggende oorzaak van het probleem. Hierdoor ontstaat begrip voor elkaar, je begrijpt waarom de ander reageert zoals die reageert.

Vanuit begrip voor de ander ontstaat geduld en kan de liefdesband hersteld worden. Door te vergeven kan je loslaten. Als je vergeeft zeg je niet " het is oké, ik ben het er mee eens " Met vergeving zeg je: "het was zoals het was. Ik kies er nu voor om het te laten voor wat het was, daarmee aanvaard je dat je het verleden niet kunt veranderen. De ander vergeven is waardevol, echter jezelf kunnen vergeven voor je onvermogen of gedane handelingen is nog vele malen krachtiger.

Door intensief te werken aan de relatie kan deze weer in goede banen worden geleid. Dit proces kan het verschil maken tussen een verbroken relatie en het terugwinnen van respect voor elkaar en wederzijds begrip. Relatie therapie is alleszins de moeite waard als een relatie niet meer loopt zoals het zou moeten of ten einde dreigt te lopen. Als er kinderen bij betrokken zijn is een schuldgevoel  naar hun vaak een gevolg, dit maakt het essentieel om aan een relatie te werken. Bovendien verdienen kinderen ouders die investeren in hun relatie, want kinderen zijn altijd de dupe bij een scheiding!!

Ank van der Meer

Persoonlijke groei is voor mij erg belangrijk, om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien om steeds meer te worden wie je werkelijk bent. Ik vind het dankbaar werk dat ik ook een ander kan begeleiden in hun persoonlijke proces.
Ank van der Meer

Over Ank

Ank van der Meer, Transpersoonlijke Therapie
Eysingapad 19,
9064 KJ Aldtsjerk

Telefoon: 06-52121515
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.