Individuele Therapie

Individuele therapie
individuele therapie

Inleiding

In het algemeen gaan mensen niet voor hun plezier in therapie, ze worden tot dit besluit gedreven door een gevoel van wanhoop. Het leven verloopt niet zoals ze het zich gewenst hadden en ze begrijpen niet hoe het zo heeft kunnen lopen. Soms is het heel duidelijk wat de problemen zijn, maar vaak is het een gevoel en moeilijk te benoemen.

De onderliggende klacht is heel vaak "ik kan mezelf niet zijn" of uitspraken als "ik pas me steeds maar aan of ik houd me steeds stil " Ook kunnen lichamelijke klachten een rol spelen ( hoofdpijn, vermoeidheid, of rugpijn) en zijn die lichamelijke klachten een reden om therapeutische hulp te zoeken.

De uitspraak "ik wil mezelf zo graag kunnen zijn" verwijst naar het verschil tussen hoe mensen hun van binnen voelen maar zich heel anders naar buiten toe gedragen. er is een groot verschil tussen de binnenkant en de buiten kant.

Huilen heelt het hart

Hoe mensen zo van hun zelf (ziel) vervreemd raken heeft alles te maken met de opvoeding en de angst voor het verlies van liefde van hun opvoeders. Door deze druk ontstaat het karakter,(een veel meer aangepast persoon) maar dit is niet wie men werkelijk ten diepste is. Het authentieke verloren deel zal zich altijd weer doen gelden, wil worden gehoord en doet dit door middel van gevoelens, gedachten, en emoties. Maar ook in dromen komt het zelf naar voren. In feite probeert  het zelf door middel van problemen duidelijk te maken wat het wel en niet wil en welk gedrag niet meer past.

Bij elk bestaan hoort pijn, ziekte, ergenis, in de steek gelaten of miskend worden. Ouders en kinderen die elkaar niet begrijpen, dood en eenzaamheid. En sommige oude wonden helen nooit helemaal en mag je dit leren aanvaarden. Problemen zijn niet iets wat ons toevallig overkomt, ons zelf zorgt er steeds weer voor dat je mogelijkheden krijgt om te helen door ons moeilijkheden en soms ook ziekte te geven. Kwetsbaar worden en voelen is de weg naar heling, en huilen heelt het hart. Heling is de weg naar authenticiteit, en zet de deur weer open naar emotioneel evenwicht. Onze beloning hiervoor is dat we ons lichter voelen, minder stress en meer liefde ervaren, meer geluk, plezier, vrede en veel meer onszelf zijn.

DE WEG TERUG NAAR JEZELF, kan je in vier aspecten verdelen:

* Hoe kijk je naar jezelf? dit gaat over eigenwaarde en zelfbeeld, maar ook over hoe je naar de wereld kijkt.

* Verwondingen van je ziel, dit houdt in dat je onverwerkte zaken verwerkt en je kwetsbaarheid  omzet in kracht (van je pijn je kracht maken)

* Je lichaam gezond en vitaal maken. Je lichaam tot je vriend maken en met respect behandelen 

* Inspiratie vinden door je te verbinden met alles wat is, je hoogste doel te vinden en te volgen en uitvinden waarvoor je leeft. Dit is echter een lange termijn afspraak met jezelf en een proces wat geen einde heeft.

Verlos je zelf

Ank van der Meer

Persoonlijke groei is voor mij erg belangrijk, om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien om steeds meer te worden wie je werkelijk bent. Ik vind het dankbaar werk dat ik ook een ander kan begeleiden in hun persoonlijke proces.
Ank van der Meer

Over Ank

Ank van der Meer, Transpersoonlijke Therapie
Eysingapad 19,
9064 KJ Aldtsjerk

Telefoon: 06-52121515
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.